Tot ce trebuie sa stii despre e-lichide cu saruri de nicotina sau nicsalt

lichid vaping saruri nicotina

Sarurile de nicotina au fost inventate in Statele Unite ale Americii si, treptat, au devenit destul de populare. Exista mai multe motive care au dus la aprecierea lor, dar pe primul loc este senzatia pe care acestea o ofera, transformand vapingul intr-o experienta de nivelul fumatului conventional.

Ce sunt e-lichidele cu saruri de nicotina?

E-lichidele pot avea ca baza nicotina conventionala, in baza libera (freebase) ori sarurile de nicotina.

E-lichidele cu nicotina conventionala sunt folosite de majoritatea utilizatorilor de tigari electronice, fiind cea mai populara alegere pentru vaping. Aceasta este, in mod obisnuit, prima optiune pentru cei care aleg sa renunte la fumatul clasic cu ajutorul tigarilor electronice.

Cealalta optiune, care castiga din ce in ce mai mult teren, sunt lichidele pe baza de saruri de nicotina.

Sarurile de nicotina provin tot din extracte naturale obtinute din planta de tutun. Practic, este vorba tot de nicotina, noutatea constand in modul in care aceasta este extrasa si tratata. In combinatie cu acidul benzoic, sarurile de nicotina capata un PH mai redus decat al nicotinei in baza libera.

e-lichidele cu saruri de nicotina nu au un miros de tutun si nu irita gatul la inhalare – nu ofera acea senzatie puternica de TH (Trough Hit).

Nicotina sub forma de sare de nicotina  este absorbita mai rapid in sange, instaland foarte repede, in cateva secunde, o senzatie de satisfactie  asemanatoare fumatului traditional.

De ce sunt sarurile de nicotina mai apreciate decat nicotina conventionala?

Sarurile de nicotina par a fi mai apreciate decat nicotina conventionala. In realitate, insa, sunt atat pareri pro, cat si pareri contra privind utilizarea lor. Iata cateva beneficii  ale sarurilor de nicotina!

  • Lichidele cu saruri de nicotina aduc o experienta aparte, diferita fata de e-lichide pe baza de nicotina in baza libera deoarece pot fi folosite in tigari electronice e-lichide cu concentratii de nicotina mai mari.
  • Tigarile electronice cu nicsalt sunt o optiune buna pentru cei care vor sa se lase de fumatul clasic  – deoarece absorbind mai repede nicotina in sange acestea ofera senzatia de satietate eliminand nevoia de a reveni la fumatul clasic.
  • Lichidele cu saruri de nicotina au o varietate de arome autentice – este bine de stiut ca spre deosebire de nicotina clasica, sarurile ofera o nota aparte pentru gustul  aromei lichidelor. Acest aspect este apreciat mai degraba de catre cei care au testat e-lichidele aromate, dar fara nicotina si isi pot da seama usor de acesta diferenta.
  • Vapingul cu e-lichide nu ofera utilizatorilor miros de tutun in respiratie, pe maini sau haine; lichidele se transforma in aburi aromati care nu contin gudron sau alte substante cancerigene rezultate din arderea tutunului clasic uscat din tigarile traditionale.
  • E-lichidele cu saruri de nicotina sunt benefice celor care simt senzatie neplacuta in gat la inhalare deoarece nu irita gatul.

Alegerea lichidelor cu saruri de nicotina in defavoarea lichidelor cu nicotina conventionala depinde doar de preferintele fiecaruia.

Cu toate acestea, probabil ca sarurile de nicotina sunt mai putin potrivite pentru cei care sunt mereu in cautarea de noi arome, deoarece aici optiunile sunt mai limitate, nu exista atat de multe combinatii.

e-lichidele cu saruri de nicotina sunt o alegere buna daca:

Vrei sa renunti la fumatul clasic si sa testezi vapingul ca solutie de a te lasa de acest obicei, si nu ti-ai propus sa investesti mult in achizitia unui dispozitiv foarte puternic. Totusi, ti-ar placea sa ai parte de o experienta cat mai apropiata de fumatul clasic inca de la inceput.

Esti in cautarea unui mod de a renunta la fumatul clasic si ai nevoie de o absortie eficienta a nicotinei inca de la primele inhalari.

Ai mai incercat vapatul dar cauti un alt e-lichid pe care sa-l vapezi fara sa ai gatul iritat.

Sau ai deja un dispozitiv mic, dar nu ti-a oferit la primele incercari cu e-lichide pe baza de nicotina clasica senzatia de satisfactie pe care ti-o doreai.

Despre costuri, este bine de stiut si ca, desi la prima vedere s-ar parea ca sarurile de nicotina sunt o inovatie care vine cu niste preturi putin mai mari pentru utilizatori, cantitatea de e-lichid nu va fi consumata atat de repede datorita absorbtiei mai rapide a nicotinei si instalarii rapide a senzatiei de satisfactie astfel ca, pe o perioada mai mare, investitia este echilibrata.

Sunt e-lichidele cu saruri de nicotina sigure?

In Europa utilizarea tigarilor electronice si a lichidelor pentru tigarile electronice este strict reglementata de autoritati prin regulamente si legislatie specifica, denumite si reglementari TPD, implementate in fiecare tara membra a Uniunii Europene.

Sunt multe detalii in aceste regulamente, dar din toate aceste detalii, cel mai important pentru utilizator este sa stie ca lichidele pentru tigari electronice, conform legislatiei din Uniunea Europeana si implementata si in Romania, pot avea continut de nicotina de maxim 20mg/ml sau 2% continut de nicotina.

Toate lichidele cu saruri de nicotina comercializate de Vapi.ro sunt fabricate in conformitate cu reglementarile TPD  – reglementari aplicate in tarile UE pentru toate produsele cu nicotina, lichidelor si tigarilor electronice.

IMPORTANT! Lichidele cu nicotina din saruri sunt interzise minorilor!

Tigarile electronice si lichidele cu saruri de nicotina se adreseaza fumatorilor si vaperilor adulti, cu varsta mai mare de 18 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *