Tot ce trebuie sa stii pentru a trece de la fumat la vapat

fumat vs vapat

Fumat vs Vapat. Primul pas

Acum poti incepe mai usor drumul  catre o respiratie proaspata,  fara maini care miros a tutun, fara haine care miros a fum de tigara si, cel mai important, cu o sanatate mai buna.

Conform studiilor* efectuate,  cateva din concluziile si beneficiile pentru sanatatea persoanelor care au trecut de la fumat tigara clasica la tigara electronica sunt:

 • statistic s-a constatat reducerea presiunii sangelui, sistolic si diastolic, si un control mai bun al presiunii sangelui.
 • imbunatatiri ale respiratiei si ameliorarea diverselor afectiuni respiratorii pentru fumatorii care au renuntat la fumat si au trecut la utilizarea tigarii electronice cu vapori.
 • concentratia substantelor cancerigene continute intr-un puf de vapori de tigara electronica este evaluata ca fiind cu 82 pana la 99% mai mica decat in cazul unui fum de tigara clasica.
 • este estimat ca potentialul de a dezvolta o forma de cancer in cazul utilizarii tigarii electronice cu vapori este redus cu pana la 95% decat in cazul fumatului tigarii traditionale.
[ Top 5 al celor mai frecvente intrebari despre tigara electronica ]

Daca incepi acum sa vapezi, te poti bucura de:

 • pastrezi „gestul” fumatului;
 • esti in continuare alaturi de colegi la pauza de „fumat”;
 • avantajul de a reduce treptat concentratia de nicotina consumata pana la 0!
 • costuri mai mici (cu pana la 70%!) fata de fumatul traditional;
 • pas cu pas, poti sa treci la un nou stil de viata, mai bun, sa simti gustul unei varietati de arome.

Ce este tigara electronica?

componente tigara electronica
Componente tigara electronica

Tigara electronica  este un dispozitiv simplu care incalzeste un lichid pana la evaporarea acestuia, producand astfel vapori.

Tigara electronica nu incalzeste tutun sau orice alte combinatii solide din produse din tutun.

Tigara electronica este alcatuita din trei componente principale:

 1. Un rezervor, care contine lichidul de vapat si care, in unele variante de tigara electronica, formeaza o singura componenta impreuna cu rezistenta.
 2. O rezistenta, care impreuna cu rezervorul de lichid formeaza un ansamblu numit atomizor, care are rolul de a incalzi lichidul de vapat pana la vaporizarea acestuia;
 3. O baterie, care furnizeaza energia necesara pentru incalzirea rezistentei, incalzind lichidul din rezervor si astfel se obtin vaporii;

Ce este lichidul de vapat?

Lichidul de vapat este o solutie care contine urmatoarele ingrediente principale:

 • o baza, un amestec intre Glicerina Vegetala (VG) si Propilen Glicol (PG),  
 • Aromele, care dau gustul si savoarea lichidului de vapat, 
 • Nicotina, daca este cazul, cu o concentratie cuprinsa intre 0 si 20 mg/ml.

Conform Reglementarilor Europene lichidele de vapat care contin nicotina se pot comercializa in ambalaje care au un volum de maxim 10 ml, iar concentratia maxima de nicotina poate fi de 20 mg/ml.

Recomandarile noastre daca vrei sa treci de la fumatul obisnuit la vapat:

 • Alege o tigara electronica de putere mica si simpla de utilizat, cu cat mai putine reglaje, care permite alimentarea usoara cu lichid si schimbarea usoara a rezistentei ;
 • Alege tigara electronica care iti ofera acelasi mod inhalare ca la o tigara normala (Mouth To Lung  / MTL pe scurt).  
direct to lung dtl vs mouth to lung mtl 1

*Ce inseamna inhalare MTL? – un mod de inhalare a vaporilor similar cu modul de inhalare a fumului de tigara de catre un fumator: prima oara se inhaleaza in gura aburul, dupa care se continua inhalarea catre plamani.

 • Alege lichide de vapat gata preparate,  cu un continut de nicotina adaptat la nivelul si intensitatea tigarilor clasice fumate anterior:
  • Alege un lichid cu o concentratie de nicotina de 18 mg/ml in situatia in care erai un fumator de 1-2 pachete de tigari clasice pe zi.
  • Alege un lichid cu o concentratie de nicotina de 12 mg/ml in situatia in care erai un fumator de aprox 1 pachet de tigari clasice pe zi.

Recomandare: Nu alege de la inceput un lichid cu o concentratie mica de nicotina sau chiar 0 mg/ml; organismul unui fumator de tigari clasice este dependent de nicotina; reducerea sau eliminarea brusca a acesteia va crea efectul de sevraj, iar renuntarea la fumatul clasic va fi dificila. Reducerea concentratiei de nicotina pana la 0 se va face treptat.

 • Alege la inceput un lichid de vapat cu aroma de tutun si un procent VG/PG de 50/50 astfel incat la inhalarea vaporilor senzatia sau ”throat-hit-ul” sa fie similara cu inhalarea fumului de tigara.

* Sursa informatiilor si studiilor la care se face referire:

KIturi tigari electronice pentru incepatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *