Tigara Electronica – Top 5 al celor mai frecvente intrebari despre ea

Intrebari frecvente tigara electronica

Tigara electronica este cea mai de succes alternativa la care apeleaza persoanele care doresc sa renunte la fumatul tigarilor traditionale, dar cele care cauta o solutie mai putin nociva decat tutunul.

Desi este folosita destul de frecvent, tigara electronica ridica inca multe intrebari atat celor care o folosesc deja, cat si celor care se gandesc sa renunte la fumat si cauta solutii de inlocuire.

Daca te afli printre cei care au nevoie de raspunsuri la cateva dintre cele mai frecvente intrebari despre tigara electronica, citeste mai departe!

Ce efecte are tigara electronica?

In comparatie cu tutunul clasic, tigara electronica este folosita de putina vreme. Cu toate acestea, studiile facute pana cum arata ca aceasta nu are atat de multe efecte daunatoare precum tigara clasica. Prin arderea tutunului din tigarile clasice, se produc aproximativ 700 de substante toxice, efect nociv evitat in cazul utilizarii e-tigarilor. Si, desi niciun studiu nu confirma 100% ca tigara electronica este sigura pentru sanatate, insa, cu certitudine, aceasta este mult mai putin nociva decat tigarile clasice.

Utilizatorii de tigari electronice nu mai sunt expusi la substante cancerigene asa cum sunt fumatorii clasici, totusi inhaleaza aerosoli care pot contine nicotina, arome si alte substante chimice.

Tigara electronica are gust de ars?

In mod normal, inhalarea din tigara electronica nu are gust de ars. Daca totusi se intampla acest lucru, cel mai probabil ceva nu este in regula. Exista mai multe situatii in care poti simti gust de ars atunci cand vapezi, insa le poti identifica si elimina astfel incat sa te bucuri de un gust cat mai placut.

Gustul de ars (sau in unele cazuri chiar scurgerea de lichid in gura) poate avea ca si cauza utilizarea unui lichid slab calitativ. De aceea este recomandat sa utilizezi intotdeauna produse de calitate, originale, de la branduri cu renume pe piata.

[[Cum verifici daca lichidul tau de vaping LIQUA este original?]

Insa, de cele mai multe ori, cea mai frecventa cauza a gustului de ars sau de fum este rezistenta arsa. Aceasta situatie are o rezolvare simpla: inlocuirea cu o rezistenta noua.

La instalarea unei rezistente noi sau la prima folosire a tigarii electronice, cu o rezistenta noua preinstalata, urmareste intructiunile de instalare furnizate de producator.

Important:

Cand ai instalata o rezistenta noua:

  • nu porni tigara electronica daca nu ai lichid in rezervor – se va arde rezistenta imediat
  • nu porni imediat tigara dupa ce ai pus lichid in rezervor; asteapta cateva minute (5-10 minute) pana cand aceasta absoarbe suficient lichid; eventual, inainte de pornire poti inhala de 2-3 ori „la rece” – fara tigara pornita, pana simti in gura aroma lichidului din rezervor si apoi poti porni tigara.

Cand nu ai folosit tigara o perioada de timp, mai mult de o saptamana, se recomanda refolosirea ei dupa ce ai inlocuit rezistenta

Tigara electronica are nicotina?

De obicei, lichidele pentru tigari electronice pot contine si nicotina in concentratii diferite, mentionate clar pe ambalajul produsului. Astfel, cantitatea de nicotina inhalata de vaper poate fi controlata si poate fi redusa treptat in functie de fiecare persoana. La inhalarea aburilor, nivelul de nicotina inhalat este influienta si de modul de inhalare: MTL – Mouth To Lung (mod de inhalare in doua faze: prima faza inhalare in gura si apoi in plamani – similar inhalarii din tigara obisnuita, sau DLI – Direct Lung Inhale – inhalare direct in plamani – similar inhalarii din narghilea; pentru modul de inhalare DLI nu se recomanda utilizarea de lichide care au concentratie de nicotina mai mare decat 6 mg/ml. Dar exista in egala masura pe piata si lichide fara continut de nicotina.

Avantajul este ca poti vapa cu lichide care au concentratie de nicotina diversa – scazuta, normal, mare sau cu lichide fara nicotina, doar cu diverse arome. Ai libertatea alegerii, totul tine de preferintele tale.

In general, insa, mare parte dintre persoanele care vapeaza au experimentat inainte fumatul clasic si atunci vor opta la inceput pentru lichide cu nicotina.

Tigara electronica in timpul sarcinii. Da sau nu?

Tigara electronica nu este recomandata femeilor insarcinate deoarece nu exista studii clare care sa arate ca aceasta nu are niciun efect negativ asupra sarcinii. Conform unui raport al cercetatorilor din Marea Britanie, recomandarile privind utilizarea produselor de vapat in perioada sarcinii trebuie sa fie facute de catre profesionisti in domeniul sanatatii.

Insa, in varianta cu lichide fara nicotina, poate fi luata in considerare precum varianta mai putin nociva pentru sanatate.

Este permisa tigara electronica in aeroport/avion/tren/spatii inchise?

Tigarile clasice nu mai pot fi aprinse in spatii inchise inca din 2016. Totusi, legea antifumat nu include si utilizarea tigarilor electrice in astfel de spatii deoarece aceste dispozitive nu ard tutunul si nu produc fum, ci practic incalzesc lichidul si produc aerosoli.

Cu toate acestea, anumite spatii, inclusiv localuri decid prin regulament intern interzicerea vapatului in spatii interioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *