Cum alegi un lichid de tigara electronica care ti se potriveste?

Cum alegi un lichid de tigara electronica

Alegerea unui lichid de tigara electronica este influentata de criterii diverse. Cantitatea de nicotina, aroma, ingredientele si siguranta (calitatea) sunt aspecte importante, insa pentru a lua o decizie corecta ar trebui sa te gandesti in asnsamblu la asteptarile pe care le ai de la folosirea tigarii elecronice sau de ce fel de experienta doresti sa te bucuri atunci cand vapezi.

Cantitatea de nicotina recomandata pentru lichidul de tigara electronica

Lichidele pentru tigari electronice sunt de mai multe tipuri, in functie de cantitatea de nicotina pe care o contin – lichide fara nicotina, lichide light cu 3-6 mg/ml de nicotina, normale 9-12 mg/ml sau strong cu 20 de mg/ml de nicotina. Conform Reglementarilor Europene, lichidele de vapat care contin nicotina pot avea o concentratia maxima de nicotina de 20 mg/ml, in conformitate cu Directiva Uniunii Europene – TPD – Tobacco Products Directive.

Alegerea unui lichid cu nivel potrivit de nicotina este importanta din multe puncte de vedere: al experientei senzoriale, al scopului pentru care este folosita tigara electronica, al sanatatii.

De exemplu, atunci cand fumatorii de tigari clasice incearca pentru prima data tigarile electronice, ar trebui in mod normal sa aleaga lichide cu un nivel normal spre ridicat de  nicotina deoarece au in organism dependenta de nicotina. In cazul in care vor alege un lichid fara nicotina sau un lichid cu nivel scazut de nicotina, vor decide probabil ca vapatul nu ofera nicio satisfactie.

Atunci cand fumatorii clasici au renutat total la tigari si le-au inlocuit cu vapingul, ar trebui sa aleaga treptat lichide cu nivel din ce in ce mai mic de nicotina sau fara nicotina pentru a se bucura mai mult de aroma lichidului si mai putin de efectul nicotinei.

Ce fel de lichid de tigara electronica se potriveste stilului tau de fumat?

Unui fumator clasic care are nevoie de doua pachete de tigari pe zi nu i se va potrivi niciodata un lichid cu o cantitate scazuta de nicotina. Trecerea la un nivel scazut de nicotina se poate face treptat.

Insa daca fumezi doar ocazional , maxim un pachet de tigari pe zi, ca modalitate de socializare sau de relaxare sau esti mai mult dependent de gestul de a trage din tigara decat de efectul nicotinei, ideal este sa optezi pentru lichide cu concentratie de nicotina mica.

Cat de importanta este aroma lichidului?

Aroma este probabil primul criteriu luat in considerare pentru alegerea unui lichid de tigara electronica. Vaperii sunt mult mai privilegiati decat fumatorii clasici deoarece au la dispozitie o multime de arome pe care le pot testa sau experimenta. In plus, de fiecare data cand momentul sau starea de spirit o cere, aroma poate fi schimbata foarte usor.

Cele mai populare arome pentru lichide sunt: tutunul, mentolul, cafeaua, ciocolata si aromele fructate, diponibile intr-o multime de variante, de la majoritatea producatorilor.

Semne care te atentioneaza ca ai ales lichidul nepotrivit!

Indiferent de lichidul ales pentru tigara electronica, siguranta si sanatatea ar trebui sa fie criteriile cele mai reprezentative, de aceea este esential sa fii atent in primul rand la calitatea produselor alese.

Orienteaza-te mai degraba spre branduri autentice (de exemplu LIQUA, Aramax, etc.), recunoscute pe piata, care iti ofera siguranta folosirii unui lichid original, de calitate. Daca in timp ce vapezi nu te bucuri de o experienta placuta, ci, din contra, simti un disconfort, probabil folosesti un lichid cu un nivel de nicotina neadecvat, iar organismul tau incearca sa se adapteze.

[ Cum verifici daca lichidul tau de vaping LIQUA este original? ]

Cea mai simpla recomandare pentru a gasi un lichid de tigara electronica care ti se potriveste este sa indraznesti sa experimentezi tinand cont de asteptarile tale si de stilul tau de vapat. Si, bineinteles, de promotiile si ofertele speciale de pe piata. Cu siguranta, dupa cateva incercari, poti descoperi in varietatea de e-lichide pe cel creat special pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *